søndag 10. november 2013

Gulrotkake

Jeg får stadig spørsmål om oppskrifta til gulrotkaka mi, så jeg kan jo legge den ut her også. Oppskrifta har jeg funnet på nettet- et sted for selve røra, og et annet sted for glasuren. glasuren er i tillegg endret.

6 store egg
6 dl sukker
3 dl matolje (jeg bruker solsikkeolje)
3 ts vaniljesukker eller ekstrakt
3 ts kanel
3 ts bakepulver
3 ts natron
6 dl hvetemel
6 dl finraspet gulrøtter

Glasur
250 gr smør/margarin
2 bokser tine kremost naturell (125g x 2)
500 gr melis
3 ts vaniljesukker/ekstrakt

Sett stekeovnen på 170 grader.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. i mellomtiden måler du opp de andre ingrediensene og sikter de tørre sammen for å unngå klumper. Gulrøttene rives på jern som har små pigger opp rundt hullene. hell i oljen i eggedosisen og la vispen gå på lavt. ha i det tørre litt etter litt imens det blandes godt. Klem ut litt av gulrotjuicen og hold av til røren er ferdig blandet. Ha i de revne gulrøttene og justèr tykkelsen på røra med den ekstra juicen du holdt av. Sørg for å få blandet alt godt sammen (inkludert det som er i bunn av bollen) og ha det i en langpanne. Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter til kakepinnen kommer ren opp igjen.

Imens røra er i ovnen kan du lage glasuren. Ingrediensene skal være romtempererte for å få best resultat. Ha alt sammen oppi bollen og miks det sammen med vispa til det blir hvitt og luftig. Vent til kaka er nedkjølt før glasuren smøres på. jeg lurer på om jeg har doblet oppskrifta for glasuren og skrevet ned den varianten siden jeg liker masse glasur- så det blir antagelig litt til overs. er du ikke så glad i glasur så kan den sikkert reduseres - eller bare lage en kake til :D

Jeg får finne bilde etterhvert, nå la jeg bare inn kaka for å få oppskrifta på nett ;)
Kaka er enda bedre når den er blitt en dag gammel, så bak den gjerne dagen før den skal serveres

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar