lørdag 12. september 2015

Dronningkake

Denne oppskrifta aner jeg ikke hvor kommer fra originalt, men mamma har bakt den ihvertfall siden slutten av 80-tallet. Veldig god :D Mistenker oppskriften kan ha stått bakpå en plate dronningsjokolade i sin tid (derav navnet)

Dronningkake - Sjokolade langpanne

Bunn
5 egg
6 dl sukker
350 g margarin/smør
1 plate dronning kokesjokolade
8 dl hvetemel
5 ts Bakepulver
5 ts vaniljesukker
4,5 dl melk

Pisk egg og sukker hvitt. Smelt margarin og sjokolade og ha i. Det tørre siktes og has i vekselsvis med melken. Rør til jevn røre
Hell røra i langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i 40-50 minutter til kanten løsner.

Glasur - Halvannen av originaloppskrift
188 g margarin/smør
450 g Melis
1,5 plate dronning kokesjokolade
3 ts (1 ss) Vaniljesukker
3 ss kaffe
evt romessens

Smelt margarin og sjokolade. Bland det med resten av ingrediensene og miks til jevn masse. blir den grynete i konsistensen så kan man forsiktig ha i dråpesvis inntil en spiseskje med kaldt vann for å få den jevn. Smøres på kaken når den er avkjølt. 
Tips- for en litt mer fluffy glasur så kan den kjøles ned og piskes opp igjen som smørkrem, da blir ikke glasuren så kompakt.

Jeg pleier å bruke kjøpelangpanner med tilhørende lokk til langpannekaker- ikke langpanner som følger med stekeovnene. Jeg har i pizzabakeark, for da kan jeg løfte hele kaka opp av formen for å få penere stykker på kakefat.

Pynt med hva du måtte ønske- Kokos, seigmenn, nonstop, sukkerperler, strøssel osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar