Denne oppskrifta aner jeg ikke hvor kommer fra originalt, men mamma har bakt den ihvertfall siden slutten av 80-tallet. Veldig god :D Mistenker oppskriften kan ha stått bakpå en plate dronningsjokolade i sin tid (derav navnet)
Dronningkake - Sjokolade langpanne
Bunn
5 egg
6 dl sukker
350 g margarin/smør
1 plate dronning kokesjokolade
8 dl hvetemel
5 ts Bakepulver
5 ts vaniljesukker
4,5 dl melk
Pisk egg og sukker hvitt. Smelt margarin og sjokolade og ha i. Det tørre siktes og has i vekselsvis med melken. Rør til jevn røre
Hell røra i langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i 40-50 minutter til kanten løsner.
Glasur - Halvannen av originaloppskrift
188 g margarin/smør
450 g Melis
1,5 plate dronning kokesjokolade
3 ts (1 ss) Vaniljesukker
3 ss kaffe
evt romessens
Smelt margarin og sjokolade. Bland det med resten av ingrediensene og miks til jevn masse. blir den grynete i konsistensen så kan man forsiktig ha i dråpesvis inntil en spiseskje med kaldt vann for å få den jevn. Smøres på kaken når den er avkjølt.
Tips- for en litt mer fluffy glasur så kan den kjøles ned og piskes opp igjen som smørkrem, da blir ikke glasuren så kompakt.
Jeg pleier å bruke kjøpelangpanner med tilhørende lokk til langpannekaker- ikke langpanner som følger med stekeovnene. Jeg har i pizzabakeark, for da kan jeg løfte hele kaka opp av formen for å få penere stykker på kakefat.
Pynt med hva du måtte ønske- Kokos, seigmenn, nonstop, sukkerperler, strøssel osv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar