Min bakeglade lillesøster ringte meg i går og lurte på oppskrift på grove rundstykker. Ga henne oppskrifta, og tenkte at jeg kanskje også burde få ut oppskrifta her. Som tenkt, så gjort :)
3 ss Olje
4,5 dl Vann eller melk
1 pk gjær
1 ts salt
5 dl grovt mel, evt med havregryn, linfrø osv
5 dl hvetemel
Bland det tørre i en bolle. Ha oppi oljen og varm melk/vann til 37/40 grader (37 ved fersk gjær, 40 ved tørrgjær) som også has i bollen. Deigen eltes til den blir smidig. dekk til bollen og sett den på et lunkent sted til dobbel størrelse. Del opp i mellom 16 og 20 biter som trilles og legges på stekebrett med bakepapir. Etterheves under et kjøkkenhåndkle. Du kan pensle de hvis du vil, men jeg gjør ikke det. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 10-15 minutter.
Liker man å eksperimentere litt kan man ha i frø, revet ost, krydder osv, men husk at deigen trenger mye hvetemel også for at rundstykkene ikke skal smuldre for mye
Servèr helst fersk med smør- til ovnsretter og supper, eller til salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar