fredag 14. juni 2013

Paibunn til desserter

En god paideig er viktig når man skal lage dessertpai. jeg googlet litt og fant en jeg likte i en oppskrift på frukt.no.
(ikke ord for ord fullstendig her-se link for original)

150 gram smør
350 gram hvetemel
50 gram sukker
1 eggeplomme
3 ss vann

Smuldre sammen smør, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. jeg bruker Kspade på Kenwood. Ha i eggeplommen og spe ut med vann til fin konsistens- ikke nødvendigvis så masse som 3 ss. Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen, ha den i paiform med deig godt over kanten siden den vil krympe litt under steking- og lag masse hull med gaffel. (forhindrer at deigen bobler seg i bunn) forstekes på 200 grader i 10 minutter før man har på ønsket fyll og steker videre i 30-40 minutter.

Vil du ha lokk oppå paien kan du øke oppskrifta med 50% ekstra - eller lag flere paier samtidig- da blir det 3 ganger oppskrifta til to paier med lokk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar